ایلام سرزمین سبزی و کوه و زیبایی است. منطقه ای کوهستانی که با طبیعت منحصر به فرد و هوای لطیف و آداب و رسوم سنتی کردهای ایران توانسته است به یکی از گردشگر پذیرترین مناطق ایران تبدیل شود.
اما اگر گذارتان به ایلام افتاد گشت و گذار در چرداول را فراموش نکنید. شهرستان چرداول (chardavol)یکی از شهرستان های استان ایلام است که در 35کیلومتری شهر ایلام قرار دارد. شهرستانی به مرکزیت شهر سرابله که با مساحت 2236 كیلومتر و جمعیت 82000 نفر در شمال شرقی استان ایلام قرار گرفته است.
این شهرستان از شمال به استان كرمانشاه ، از شرق به استان لرستان و از غرب و جنوب به شهرستان ایلام محدود است. اکثریت مردم آن کرد زبان هستند و با لهجه کلهری تکلم می کنند. چرداول از دو ناحیه کوهستانی و دشت نسبتا هموار تشکیل شدهاست.
در بخش کوهستانی، انبوه درختان بلوط و بادام کوهی، بنه(ون)، کیکم، ارجن و گون دیده میشود. مراتع بخش چرداول هم در بخش کوهستانی قرار دارد و زمینه مناسبی برای دامپروری سنتی فراهم کردهاست و به هم دلیل شغل اصلی ساکنان بخش کوهستانی دام پروری است.
در جلد پنجم فرهنگ جغرافیایی ایران آمده است: آب مشروب دهستان از چشمه و رودخانه تاءمین می شود و محصول عمده آن گندم، جو، حبوبات، برنج و لبنیات می باشد. شغل عمده اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی زنان بافتن سیاه چادر و یک نوع شال سفید جهت لباس مردان است. قسمتی از سکنه دهستان در زمستان به گرمسیر نی خزل مرز عراق می روند.
چرداول دارای آثار باستانی فراوانی است. بیش از 200 اثر تاریخی باستانی و طبیعی در شهرستان وجود دارد که تعداد 114 اثر به ثبت ملی رسیده وجزء آثار ملی کشور به حساب میآیند. از آن جمله شهر باستانی سیروان در بخش شیروان و قلعه سام مربوط به دوره ساسانی در روستای چم بور چرداول و پل تاریخی دوره ساسانی است.همچنین كوه های سرسبز این شهرستان تفرجگاه گردشگران و کوهنوردانی است که چرداول را برای گشت و گذار تابستانی شان انتخاب می کنند. در سفر به کوه های چرداول، نام «لنه» و «چرمین» را به خاطر بسپارید. این دو کوه در حد فاصل دو منطقه شیروان چرداول امتداد دارند.