خشکبیجار

جاذبه هاي گردشگري - خشکبيجار شهري است ساحلي در ?? کيلومتري شمال شرقي رشت که در کنار درياي خزر قرار دارد.
سواحل زيباي اين شهر زبانزد است. سواحل زيباي حاجي بکنده،امير بکنده، امين آباد و… در مجاورت اين شهر توريستي قرار دارند. طول سواحل اين شهر بيش از ?? کيلومتر است که در مجاورت منطقه? آزاد انزلي جايي مناسب براي سپري کردن اوقات فراغت و بازي‌هاي دريايي در فصول گرم سال است. در تاريخ معاصر سواحل اين شهر محل تجمع‌ها در مراسم تفريحي است ازجمله سيزده بدر
جمعيت
براساس سرشماري سال ???? جمعيت خشکبيجار ?????نفر بوده‌است. برآورد جمعيتي براي اين شهر جمعيت آن را در سال ???? به بيش از ????? نفر تخمين مي‌زند.
خشکبيجار با بخش‌هاي خمام و لشت نشاو کوچصفهان از شهرستان رشت همسايه‌است.
شغل اکثر مردمان آن کشاورزي و دامپروري به شکل سنتي و اکثراً کشت برنج مي‌باشد.
شهر خشکبيجار در هفته روزهاي دوشنبه و پنج شنبه داراي بازار محلي مي‌باشد که از روستاهاي اطراف براي خريد و فروش محصولات خود به اين بازار مي‌آيند.
موقعيت جغرافيايي
مساحت خشکبيجار ?? کيلومتر مربع و طول جغرافيايي آن ?? درجه و ?? دقيقه و عرض جغرافيايي آن ?? درجه و ?? دقيقه‌است.
مطالب ويژه توپو گرافي
درياي خزر در شمال شهر خشکبيجار از ويژگي‌هاي مهم طبيعي منطقه بوده و بدون ترديد دريا و اختصاصات ويژه آن در زندگي ساکنان تاثير عميقي مي‌گذارد. در اين منطقه حاشيه ساحلي دريا را يک نوار جنگلي از اشکوب درختان توسکا و غيره پوشانده که مناظر زيبايي را به وجود آورده‌است.
آب و هوا
خشکبيجار با آب وهواي ويژه گيلان در اقليم مرطوب و معتدل واقع بوده و داراي باران فراوان ???/? ميليمتر در سال و رطوبت ميانگين ?? درصد و تعادل گرمايي متوسط ??/? درجه‌است. حداکثر حرارت مطلق ??/? و حداقل حرارت مطلق ?/? درجه در فصول مختلف سال است. متوسط گرمترين ماههاي سال تير ??/? و مرداد ?? درجه و متوسط سردترين ماههاي سال بهمن ?? و اسفند?? درجه مي‌باشد. پر باران ترين ماههاي سال بهمن با ???/? و آذر با ??? ميليمتر و کم باران ترين ماهها فروردين با ?? و دي با ??/? ميليمتر و تعداد روزهاي باراني سال ??? روز مي‌باشد.
خاک منطقه خشکبيجار

خاک بخش خشکبيجار تماماً جلگه‌است. اين گروه از خاک که معمولاً از رسوبات رود خانه‌ها بوجود آمده و داراي پستي و بلندي‌هاي اندکي است و بدليل دارا بودن مواد آلي و سابقه جنگلي منطقه و ريزش سالها برگان درختان به رنگ قهوه‌اي متمايل به سياه خاکستري بوده بهترين محل برا کشت انواع گياهان متداول بخصوص برنج است.
رودخانه‌هاي خشکبيجار
مهمترين رودخانه خشکبيجار رودخانه گيشه دمرده‌است. اين رود که از ورودي شهر مي‌گذرد جلوه‌اي خاص به اين شهر بخشيده. افسانه‌اي قديمي بيان مي‌کند که يک عروس وداماد خشکبيجاري در حين عبور از روي يک پل چوبي رودخانه، به علت شکستن پل در رود افتاده و عروس خانم جانش را از دست مي‌دهد. اين واقعه در روز عروسيشان اتفاق افتاده‌است مناظر زيباي اطراف رود چشم هر بيننده‌اي را مي‌ربايد رودهاي ديگر خشکبيجار عبارتند از:
نوره
خشکبيجاري
بازاري
وجه تسميه خشکبيجار
خشکبيجار که سابق بر اين خشکبجار تلفظ و نوشته مي‌شد. از دو کلمه خشک وبيجار به معني شاليزار ترکيب يافته‌است. با توجه به اطلاعات و بررسي اطلاعات بدست آمده در گذشته پديده کم آبي از مشکلات عمده اين منطقه بوده. دوري از سفيد رود عدم دسترسي به اين رود عظيم مشکلات فراواني را در امر کشاورزي ايجاد مي‌کرد. بطوري که در سالهاي کم باران بعلت استفاده مرازع بالا دست به کمبود آب دچار مي‌شد. بر اين اساس به خشکبيجار يعني مزارع کم آب و خشک ناميده مي‌شد.
نفت در خشکبيجار
مخازن نفتي فراواني درمنطقه خشکبيجار کشف شده که در فاز پالايشگاهي ميدان عظيم سردار جنگل در اين منطقه نيز استخراج نفت آغاز مي‌شود
خشکبيجار قديم
خشکبيجار در قديم از دو دهستان نوشر، حاجي بکنده وشامل روستاهاي زيادي بود که از اين بخش جدا شدند. مساحت تقريبي اين منطقه در حدود??? کيلومتر مربع بود که به ?? کيلومتر مربع تقليل يافت. صنايع دستي فراواني در اين شهر ساخته مي‌شد که مي‌توان از ابريشم بافي ياد کرد. اين صنايع به دليل اقتصادي نبودن رفته رفته برچيده شدند.
سابقه تاريخي خشکبيجار
سابقه خشکبيجار به حدود ??? سال پيش بر مي‌گردد. در زمان حمله مغول در سال ??? هجري قمري اين شهر به دست سربازام مغول غارت شد و سلطان اين بخش (سالوک) که مردي شجاع بوده مجبور به تسليم مي‌گردد. دردوره صفويه ودر زمان شاه طهماسب صفوي- حومت گيلان بيه پس (گيلان به دو قسمت بيه پس وبيه پش تقسيم شده بود) در سال ??? هجري به جمشيد خان پسر سلطان محمود بخشيده شد. جمشيد خان نيز در سال ??? هجري قمري بوسيله وزيرش به قتل مي‌رسد. دو پسر جمشيد خان به نامهاي ابراهيم خان و محمدامين خان بر سر قلمرو پدر به ستيز با يکديگر بر مي‌خيزند. ابراهيم خان در پناه اميران فومن ومحمد امين خان در پناه اميران لاهيجان قرار مي‌گيرند. محمد امين خان پايگاهش را در خشکبيجار قرار مي‌دهد…. بنا به نوشته ه-ل رابينو در کتاب ولايات دارالمرز گيلان در حدود ??? سال پيش خشکبيجار داراي ???? باب خانه وهمچنين بازارهاي هفتگي در روزهاي دوشنبه وپنج شنبه بوده‌است.