جاذبه هاي گردشگري قشم - زنان جزيره قشم از ماهى، ميگو. خرچنگ، گوشت، خرما، آرد، شکر، روغن و حبوبات انواع غذاهاى خوشمزه و اشتهاآور درست مىکنند.
براى برشته کردن ماهىهاى کوچک مانند ساردين، گاريز يا بياح شکم آنها را خالى نمىکنند. اما شکم ماهىهاى بزرگ مانند سنگسر، سرخو، هور، زرده و همه ماهيان بزرگ هنگام شستن خالى مىشود و مخلوطى از گشنيز، شويد، پياز خرده شده، فلفل و ادويه و گاهى فلفل سبز در شکم ماهى جا داده مىشود و روى ورقه فلزى که روى آتش گاز يا ذغال آماده شده است گذاشته مىشود.
قابل توجه اينکه ماهىها را حداقل يک ساعت جلوتر نمک زده تا کاملاً نمک به خود بگيرد و هنگام پختن از نمک شسته نشود.
ورقه فلزى بايد کاملاً داغ باشد اگر نه پوست ماهى به ورقه فلزى مىچسبد و کنده مىشود.
بعد از پختن ماهىها بايد آنها را در ظرفى دربدار گذاشت و چند قطره آب به آن پاشيد تا در اثر بخار ماهىهاى داغ، روغن در زير پوست آنها بپيچد و هنگام مصرف پوست آن به راحتى کنده شود.
ماهى را هنگام مصرف با خرما و يا رطب فراوان ميل مىنمايند.