درباره تایلند

پايتخت : بانکوک
وسعت : حدود 513 هزار کيلومتر مربع
جمعيت : حدود 67 ميليون نفر
زبان رسمي : تايلندي
پول رايج : بات
کد تلفن : 0066
شهرهاي مهم : بانکوک، پاتايا،پوکت،سامويي،چيانگ ماي
تايلند در قلب جنوب شرق آسيا، بين کشورهاي هند و چين و در شمال خليج تايلند و شرق درياي آندامان واقع شده است. تايلند با مالزي در جنوب، با ميانمار (برمه) در شمال غرب، بالائوس در شمال شرق و با کامبوج در جنوب شرق هم مرز است. شمال اين کشور، کوهستاني با بلندترين قله تايلند به نام دوي اينتانون Doi Inthanon است. مرکز آن دره هموار رودخانه چائوپرايا Chao Phraya است که به خليج تايلند منتهي مي شود، جنوب آن نيز منطقه اي کم عرض است که به شبه جزيره مالزي مي رسد. مساحت تايلند 115/513 کيلومتر مربع و طول سواحل آن 3219 کيلومتر است. اين کشور 76 ايالت دارد و بانکوک که پايتخت آن است، تقريبا در مرکز آن و در کنار رودخانه چائوپرايا واقع شده است.
تايلند 65.068.149 نفر جمعيت دارد که مليت و زبان آنها تايلندي و Thai است. از اين تعداد، بيش از 10 ميليون نفر در بانکوک زندگي مي کنند. تور تايلند
حدود 75 درصد از جمعيت اين کشور تايلندي، 14 درصد چيني و 11 درصد از باقي قوميت ها هستند. بزرگترين گروه غير تايلندي ها را چيني ها تشکيل مي دهند که اکثرا در محله چيني هاي China Town بانکوک زندگي مي کنند.
پادشاهي
پادشاهي تايلند که از نيمه هاي قرن 14 به وجود آمده است، تا سال 1939 با نام سيام Siam در جهان شناخته مي شد. حکومت اين کشور در سال 1932 با وقوع تحولي انقلابي، به پادشاهي مشروطه تغيير پيدا کرد و پادشاه فعلي تايلند نيز از سال 1946 در راس حکومت اين کشور قرار گرفت. رياست دولت در تايلند به دست نخست وزير و شهر بانکوک، پايتخت اين پادشاهي و مرکز فعاليت هاي سياس، تجاري و فرهنگي آن است. بانکوک همچنين محل سکونت خانواده سلطنتي تايلند نيز است. پادشاه عفلي تايلند، راماي نهم يا H.M Bhumibol Adulyadej نام دارد و بيش از نيم قرن است که بر تايلند حکومت مي کند. وي که در واقع نهمين پادشاه از سلسله چاکري Chkeri به شمار مي رود، تاکنون طولاني ترين دوران سلطنت در ميان پادشاهان تايلند و نيز در ميان پادشاهان دنيا داشته است.
پرجم اين کشور از 3 رنگ قرمز، سفيد، آبي تشکيل شده که به ترتيب نشانگر ملت، مذهب و پادشاهي تايلند هستند. نماد ملي تايلند و خاندان سلطنتي، به شکل پرنده بزرگ افسانه ي در آيين بودايي است که گارودا Garuda خوانده مي شود.
فرهنگ
تايلند را اغلب با نام سرزمين لبخند مي شناسند زير مردم آن تقريبا هميشه و در هر موقعيتي لبخند بر لب دارند. در تايلند معمولا با چسباندن دو کف دست به يکديگر در مقابل سينه، به يکديگر سلام مي کنند اين حرکت واي Wai ناميده مي شود.
تايلندي ها، انسان هايي صبور و اهل مدارا بوده و از رفتارهاي تند و توهين آميز دوري مي کنند. دست زدن به سر افراد يا اشاره با چيزي، در اين کشور بسيار بد شمرده مي شود. زيرا تايلندي ها، سر را مقدس ترين و پا را پست ترين بخش بدن مي دانند.
تابوهاي مردم اين کشور بيشتر در زمينه مذهب و سلطنت است، بنابراين گردشگران نبايد حرکت يا بيان اهانت آميزي به خاندان سلطنتي يا مذاهب داشته باشند.
هنگام بازديد از معابد يا کاخ پاشاهي بايد لباس مناسب و نسبتا پوشيده اي به تن داشته و پيش از ورود، کفش ها را از پا در آورند.
در کشور تايلند، رنگ هاي مختلف نشانگر روزهاي هفته هستند. زرد، رنگ روز دوشنبه است و از جايي که پادشاه کنوني در اين روز متولد شده، رنگ زرد رنگ سلنتي نيز است و پرچم هايي به اين رنگ در سراسر کشور، نشانگر حمايت گسترده تايلندي ها از پادشاهي است. پس زا سال 2006 که شصتمين سالگرد سلطنت پادشاه تايلند را در اين کشور جشن گرفتند، بيشتر مردم در روز دوشنبه لباس زرد بر تن مي کنند تا وفاداري و حترام خود را نسبت به پادشاه نشان دهند.
مذهب اصلي تايلند، بودايي Buddhism است و بيشتر مردم اين کشور پيرو مکتب تراودا Theravada هستند. پس از بوداييان، مسلمانان دومين گروه مذهبي بزرگ در تايلند هستند که عمدتا در چهار ايالت جنوبي کشور سکونت دارند. در تايلند، نزديک به 90 درصد مردم بودايي، حدود 8 درصد مسلمان، حدود يک درصد مسيحيان کاتوليک و کمتر از يک درصد باقي اديان هستند.
آب و هوا
با وجود اينکه هر زماني براي سفر به تايلند خوشايند است، اما بهترين فصل از نظر کم بودن گرما و باران، بين ماه هاي نوامبر تا فوريه و در فصل سرماست. دماي هوا در اين فصل کمتر از 20 درجه بوده و هوا کمترين رطوبت را دارد. پس از آن فصل گرما آغاز مي شود که آوريل گرمترين ماه آن است و جشن آب نيز به همين دليل در نيمه اين ماه برگزار مي شود.
کشور تايلند داراي آب و هواي گرمسيري و سه فصل مشخص است:
گرم، از فوريه تا مي، ميانگين دماي 34 درجه سانتيگراد
باراني، از ژوئن تا اکتبر ميانگين دماي 29 درجه سانتيگراد
سرد، از نوامبر تا فوريه، ميانگين دما زير 20 درجه سانتيگراد
غذا
غذاهاي تايلند به دليل قرار گرفتن اين کشور در ميان چين و هند، آميزه اي از غذاهاي اين دو کشور است. غذا در تايلند وعده مشخصي ندارد و معمولا بخارپز شده يا تفت داده مي شود. برخي از موادي که در آشپزي تايلندي بسيار رايج هستند عبارتند از:سير، فلفل قرمز، برگ ليمو، شير نارگيل، تمرهندي، زنجبيل، فلفل سياه، ريحان، زردچوبه، زيره سبز، آب ليمو و سس ماهي.غذاي اصلي تايلند، برنج به ويژه برنج سفيد است که تقريبا در همه وعده هاي غذايي استفاده مي شود و ساير غذاها نيز اکثرا با آن صرف مي شوند. پس از آن، رشته، کاري، و نيز ماهي و ميگو در غذاهاي اين کشور به وفور يافت مي شوند که دليل آن نيز وجود خليج تايلند و هم چنين رودخانه هاي بسيار در اين کشور است که وابستگي غذاهاي تايلندي را به موجودات و گياهان دريايي نشان مي دهد.در تايلند غذا يکباره و باهم سرو مي شود. غذاي مناسب تايلندي شامل سوپ، خوارک کاري با ادويه يا سالادي ادويه دار، سس همراه با ماهي و سبزيجات مي باشد.اگر سوپ ادويه دار باشد، غذايي بدون ادويه را جايگزين کاري مي کنند زيرا بايد هارموني طعم و ترکيب در هر غذا و هم چنين ميان تمام غذاها با هم وجود داشته باشد. در کنار اين غذاها معمولا سالادي تند و چندين سس مختلف براي انواع اين غذاها و نيز دسري شيرين و يا ميوه هاي تازه وجود دارند.
بيشتر مردم تايلند ساندويچ را به عنوان وعده غذايي نمي دانند و آن را ميان وعده دانسته و صرف برنج براي غذاي آنها بسيار اهميت دارد. همچنين مردم تايلند زمان خاصي براي اينکه نشسته و غذا بخورند، قرار نمي دهند و هر زمان احساس گرسنگي کنند غذا مي خورند. به همين دليل هم استفاده از اين جمله در ميان آنها متداول است: چيزي خوردي؟!براي خارجيان وجود چندين کاسه کوچک با سس هاي مختلف در کنار غذاهاي تايلندي کمي گيج کننده است اما در واقع تايلندي ها به طعم هاي مختلف بسيار اهميت مي دهند و گاهي تعداد سس ها از غذاي اصلي بيشتر است !